Friday, February 3, 2023
Home > Limba Romana > Eseu pe tema “Se mai citește azi Eminescu ?”

Eseu pe tema “Se mai citește azi Eminescu ?”

Eseu pe tema “Se mai citește azi Eminescu ?”

Mihai Eminescu, cu numele adevărat de Eminovici, s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani. A fost un poet național și universal, care a contribuit extrem de mult la dezvoltarea literaturii limbii române.

Fiind romantic prin structura sufletească, Eminescu reprezintă un model al versificației și diversității limbii. El a ridicat poezia la un nou nivel – de capodoperă, aducând noi idei expuse în operele sale. Majoritatea textelor sale au la bază sentimentul de dragoste, atât față de țară, de mamă, dar cel mai întâlnit tip – față de iubită. Poeziile lui sunt pe cât de simple, pe atât de consistente. Ele exprimă atât de bine unele trăiri, emoții și sentimente, încât fac cititorul să simtă exact aceleași emoții descrise.

Fiecare din noi a simțit cel puțin o dată acel fior de dragoste, iar citind în special poeziile lui Eminescu (pe lângă proza lui) numaidecât găsești un tablou ce-ți va trezi amintiri frumoase și nostalgice.

Nu are cum să existe cineva, căruia să nu-i fie pe plac acest “luceafăr” al poeziei românești. Oricând a fost, este și va fi “la modă” Eminescu. El nu poate “expira”. Mereu se va citi din operele lui ….

Daniel
Salut! Mă numesc Daniel și sunt aici pentru a te ajuta cu temele pentru acasă.

Leave a Reply